Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Morbi eu nulla vehicula, sagittis tortor id, fermentum nunc. Donec gravida mi a condimentum rutrum. Praesent aliquet pellentesque nisi.

Ceviche

Denna latinamerikansk rätten på rå fisk eller skaldjur ”kokt” i syran av citrus saft är en av mina absoluta favoriter.

Många skulle säga att Ceviche serveras bäst med en kyld öl men för mig som fortfarande inte lärt mig dricka öl avnjuter jag den mycket hellre med ett glas vitt vin, eller i det här fallet Astorias Rosé.

Jag gjorde min Cevice på pilgrimsmusslor och handskalade räkor men det går bra att byta ut både musslor och räkor till sej, torsk eller lax om man vill det.

Ingredienser

10 pilgrimsmusslor
50 g handskalade räkor
1 mango
5 limefrukter
1 citroner
1 röd chili
1/2 rödlök
1/2 dl jalapeno (burk)
1 knippe koriander
salt, peppar och ev. lite socker
Natchochips till servering

Gör så här

Tärna pilgrimsmusslor i sockerbitsstora bitar.
Samma sak med mangon, lägg musslor och mango i en skål.
Pressa limen och citronen över och riv också zesten från två limefrukter att ha i.
Hacka chilin, jalapenon, rödlöken och koriandern fint.
Blanda ner 1/2 av chilin, jalapenon, rödlöken och koriandern i skålen och låt stå i kylen ca 1 timme elternativt över natten.
Blanda i räkorna innan servering och smaka av med resterande chili, salt och peppar.
Servera Chevichen som den är eller ihop med natchochips.