Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Morbi eu nulla vehicula, sagittis tortor id, fermentum nunc. Donec gravida mi a condimentum rutrum. Praesent aliquet pellentesque nisi.

Mini semlor med Lejonet och björnens glasslikör – Texas fudge

Hej, hallå!
Nu är det snart fettisdagen.
Närmare bestämt den 13de februari.
I år är årets semla natcho semlan, personligen tycker jag att det är lite väl långsökt eller vad säger ni?
Årets första semla för mig blev denna med Lejonet och björnens glasslikör, finaste mamma gav semlan högsta betyg.
För er som vill pröva en glassigare semla kommer här receptet!

27-30 st

Ingredienser

Semlebullar

100 g smör
3 dl mjölk
50 g jäst (för söta degar)
1 1/2 tsk kardemumma
1/2 tsk salt
1 dl socker
ca 9 dl vetemjöl
1 uppvispat ägg

Fyllning

200 g mandelmassa
inkråm från bullarna
3/4 dl mjölk
4 dl vispgrädde
2-4 msk lejonet och björnens glasslikör – Texas fudge
3 tsk florsocker

Gör så här

Bullar

Smält smöret och tillsätt mjölken.
Värm till 37 grader.
Smula i jästen i en bunke och tillsätt mjölkblandningen.
Rör ner kardemumma, salt, socker och det mesta av mjölet, men spara lite till utbakningen.
Knåda i ungefär 10 minuter med matberedare/degblandare.
Låt degen jäsa till dubbel storlek i bunken, cirka 40 minuter.
Ta upp degen på bakbord och dela i 12-15 bitar.
Rulla till bullar mot bakbordet och lägg på bakplåtspapper eller smord plåt.
Låt bullarna jäsa till dubbel storlek, cirka 50-60 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader.
Pensla med uppvispat ägg.
Grädda bullarna cirka 8-10 minuter när ugnen är helt varm.
Låt svalna, gärna på galler.

Fyllning

Skär varje bulle i två delar.
Gröp ur en matsked bullldeg ur varje bulles under del och spara i en skål.
Riv ner mandelmassan grovt och blanda tillsammans med mjölken och smulorna till en kräm.
Fördela det i de urgröpta halvorna.

Vispa grädden och smaksätt den med lejonet och björnens glasslikör – Texas fudge, samt lite av florsockret täck mandelmassan med grädden och lägg locket ovanpå och pudra med florsocker.