Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Morbi eu nulla vehicula, sagittis tortor id, fermentum nunc. Donec gravida mi a condimentum rutrum. Praesent aliquet pellentesque nisi.

Poke bowl med kyckling och mango

Poke bowl med kyckling och mango

Jag fullkomligt älskar poke bowl! Denna mattrenden är definitivt här för att stanna, åtminstone i mitt hushåll.
Man kan ersätta kycklingen med tofu, lax, räkor, nötkött, gris eller varför inte viltkött?
Då rätten innehåller både inlagd ingefära, koriander och lime rekommenderar jag bäst denna rätten med vitt vin eller mousserande vitt vin.
Jag servera min poke bowl med astoria valdobbiadene – prosecco-superiore.

4 portioner

Ingredienser

2 vitlöksklyftor
1 msk riven ingefära
1/2 dl japansk soja
1/2 dl flytande honung
2 msk olja
2 kycklingfiléer

Tillbehör

4 portioner kokt sushiris
avokado
mango
Inlagd ingefära
sojabönor
färsk koriander
söt basilika
sjögrässallad
Salladslök
jordnötter
svarta sesamfrön
lime klyftor

Gör så här

Riv vitlöken fint på rivjärn och blanda alla ingredienser.
Skiva kycklingen i tunna bitar.
Lägg kycklingen i dubbla plastpåsar och häll ner marinaden.
Låt marinera i minst 2 timmar, gärna över natten.
Grilla eller stek kycklingbitarna i några minuter på var sida.
Fördela riset i skålar och toppa med kycklingen och tillbehören.