Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Morbi eu nulla vehicula, sagittis tortor id, fermentum nunc. Donec gravida mi a condimentum rutrum. Praesent aliquet pellentesque nisi.

Pulled pork burgare med coleslaw och picklad rödlök

Ingredienser

1-1 1/2 kg fläskkarré
1 msk flingsalt
1/2 tsk grovmalen svartpeppar
1 msk rökt paprikapulver
3 msk olja
1 gul lök
1/2 vitlök
1/2 flaska american BBQ sauce
2 dl vatten
1 köttbuljong tärning
2 msk liquide smoke

Till servering

Picklad rödlök
coleslaw
hamburgerbröd

Gör så här

Sätt ugnen på 125 grader

Skölj och torka av köttet.
Massera in flingsalt, svartpeppar och paprikapulver i köttet.
Häll lite olja i en ugnssäker gryta, lägg ner köttet i grytan.
Skala och klyfta löken och skala vitlöksklyftorna.
Lös upp buljongtärningen i vattnet.
Lägg ner vitlök, lök, BBQ sås, buljongen och liquidsmoken i grytan.
Lägg på locket på grytan och ställ grytan i nedre delen av ugnen. Låt stå i 5-6 timmar.

När du tar ut köttet ska det falla isär när man drar en gaffel genom det.

– Servera som hamburgare med picklad rödlök och coleslaw.