Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Morbi eu nulla vehicula, sagittis tortor id, fermentum nunc. Donec gravida mi a condimentum rutrum. Praesent aliquet pellentesque nisi.

Veganburgare

Veganburgare – 4-6 portioner

Ingredienser

4 dl kikärtor (kokta)
1 1/2 rödlök
1 liten vitlöksklyfta
250 gram naturell tofu
1 dl maizena
1 dl skorpmjöl till smeten
2 msk hackad persilja
1 vitlöksklyfta
1 tsk skal från citron
1 tsk salt
2 krm svartpeppar

2 msk sesamfrön
2 dl skorpmjöl eller panko att panera i
3 dl olivolja eller matolja att steka i

Gör så här

Skala och hacka löken och vitlöken.

Lägg löken, vitlöken, bönor, maizena, skorpmjöl, persilja, vitlök, grovt tärnad tofu, citronskal, salt och svartpeppar i en matberedare och arbeta samman till en tjock deg.

Forma degen till burgare och ställ in i kylen i ca 30 minuter.

Blanda samman skorpmjölet med sesamfröna och vänd burgarna i blandningen. Stek burgarna i rikligt med olja några minuter på var sida. Jag servera mina burgare med vegan ost, isbergssallad, rödlök, tomat, vegan aioli och sötpotatis pommes.