Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Morbi eu nulla vehicula, sagittis tortor id, fermentum nunc. Donec gravida mi a condimentum rutrum. Praesent aliquet pellentesque nisi.

Veganska currygryta på kokosmjölk och spenat

Igår hade jag min fina vän Manu över på besök.
Manu älskar rödvin och hade inte prövat Biferno rosso riserva vinet jag hade hemma tidigare så trots att jag tänkte att denna gryta på linser och curry skulle funka bäst med vittvin så blev det en flaska rött.
Och Biferno rosso riserva vinet funkade verkligen ypperligt till denna fantastiska grytan.

Veganska currygryta på kokosmjölk och spenat

4 portioner

4 portioner basmat ris

1 msk kokosnöts olja
1 gul lök (finhackad)
2 vitlöksklyftor (finhackad)
2 msk riven färsk ingefära
1 tsk sambal oelek
2 1/2 dl torkade gula linser
1/2 msk curry
2 tsk tomatpuré
1 tärning grönsaksbuljong
5 dl vatten
400 ml kokosmjölk
1/2 blomkålshuvud
250 g körsbärstomater
1 lime
65 g babyspenat
1/2 dl cashewnötter
1/2 jordnötter

Gör så här

Koka riset enligt anvisningarna på paketet.
Hetta upp en kastrull med kokosnötsolja i och tillsätt lök, vitlök, ingefära, sambal oelek och curryn.
Fräs allting tills löken och vitlöken mjuknat en aning.
Tillsätt dom gula linserna, tomatpurén, grönsaksbuljongen, vattnet, kokosmjölken och låt koka i 10-15 minuter.
Skär blomkålen i mindre bitar.
Lägg ner dem i kastrullen och låt koka i ca 10 minuter.
Skär tomaterna i halvor och limen i klyftor.
Vänd ner spenat och tomaterna i grytan och servera linscurryn med ris, nötter och limeklyftor