LUIGI RIGHETTI

Luigi Righetti är familjeföretaget som utvecklats från lantbruk i början av seklet till fullfjädrad producent av kvalitetsvin idag. Med små medel och hårt arbete har man lyckats med denna enorma omvandling.

Luigi Righetti grundades 1909 av Angelo Righetti och ligger i byn Valgatara di Marano i hjärtat av Valpolicella. Företaget har alltid varit hela familjens angelägenhet och syskon, kusiner, mostraf och farbröder deltar i arbetet. Idag 77-åriga Luigi arbetar ännu från morgon till kväll. Luigi uppfann på sin tid mousserande Reciotto. I dag satsar sonen Gianni Righetti allt på framtiden. Den supermoderna vinanläggning med rader av rostfria tankar, vasselinpressar och barriquer han låtit bygga är en dröm som gått i uppfyllelse för familjen.

Sverige viktig marknad

Den moderna fabriken har gjort det möjligt för Luigi Righetti att satsa på kvalitetsproduktion. Från att ha varit en av huvudleverantörerna för bulkvin i Valpoilcella med endast femton procents buteljering för fem år sedan buteljerar man numera femtio procent av vinet som dessutom är av betydligt högre kvalitet. Huvudinriktningen är att producera prisvärda kvalitetsviner. Sverige är deras största och viktigaste exportmarknad. Tack vare Campolieti och Capitel de Roari Amarone är Luigi Righetti välkänd och etablerad i Sverige.

Vi arbetar enbart med producenter
som kan hålla en hög kvalitet

Växande produktion

Från början var Luigi Righetti ett jordbruk. I Italien räknades i århundradets början vinproduktion till allt annat brukande av jorden och det var därför inte förrän 1977 som det blev ett regelrätt vinföretag. En vändpunkt kom när Luigi var 24 år och hans pappa dog. Luigi slutade att odla korn och majs och satsade allt på vinet. Han planterade nytt och investerade i nya ekfat och maskiner. Produktionen växte. 1968 började Righetti lagra Amarone och Valpolicella Classico Superiore på ekfat. Efterfrågan på buteljerat vin från Valpolicella växte varpå man kunde investera ytterligare i modern teknik. Så småningom skaffade man en egen buteljeringsanläggning och grunden till en egen profilering var lagd. Märkligt nog blev Sverige deras första exportland, vilket har gjort att familjen har en viss förkärlek för oss svenskar.

Våra produkter

Villa Righetti
Valpolicella Ripasso
750 ml

Luigi Righetti
Amarone
750 ml

Luigi Righetti
Amarone
750 ml

Luigi Righetti
Valpolicella Ripasso
375 ml

Luigi Righetti
Valpolicella Ripasso
750 ml

Luigi Righetti
Amarone Classico
375 ml

Luigi Righetti
Amarone Classico
750 ml

Luigi Righetti
Delitia Classico
375 ml

Producent och importör av vin och sprit

Vi har ett stort engagemang i allt vi gör framförallt i de varumärken och producenter vi representerar. Nelex Wine & Beverage är ett ungt företag men personerna bakom har en lång erfarenhet från vin och dryckesbranschen. Vår passion är att tillsammans med våra producenter, ta fram viner och andra drycker som passar den svenska smaken. Därför arbetar vi enbart med producenter som kan hålla en hög kvalitet.

Vi arbetar enbart med producenter som kan hålla en hög kvalitet.

Vi siktar alltid på att vara bäst på det vi gör. Vi arbetar nära våra producenter och nära våra kunder. Vi säljer till Systembolaget, grossister, tax free-operatörer och inte minst restauranger. Genom att leverera bra produkter och ge våra kunder den service som vi själva skulle önskat oss, vill vi alltid överträffa deras förväntningar, det gäller oavsett om kunden är en inköpare på Systembolaget, gäst på en restaurang eller vanlig vinkonsument.